NevenkaPodgornik.si je spletna trgovina podjetja Zasebna psihoterapevtska praksa Dr. NevenkaPodgornik, s.p., v nadaljevanju ponudnik.

Spletna trgovina deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos medlastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom.

Uporabniku svetujemo, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo prebere pogoje poslovanja. Zasebna psihoterapevtska praksa Dr. Nevenka Podgornik, s.p. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani nevenkapodgornik.si

DOSTOPNOST INFORMACIJ (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek iz ponudbe na spletni strani je dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop,
 10. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Podatki upravljavca

Upravljavec spletne strani je tisti, ki upravlja z vsebino, osebnimi podatki in varstvom potrošnikov ter drugimi vprašanji, ki jih urejajo pravni pogoji in je lahko vsaka pravna oseba (podjetje, zavod, društvo, drugo). Upravljavec je lahko tudi druga pravna oseba, ki pogodbeno obdeluje osebne ali druge podatke oziroma opravlja druge dejavnosti za upravljavca. Upravljavec te spletne strani in podatkov povezanih z njo je:

Naziv pravne osebe: Zasebna psihoterapevtska praksa Dr. Nevenka Podgornik, s.p.
Naslov pravne osebe: Plešivo 50
Pošta in kraj: 5212 Dobrovo
Davčna številka: 50149385
Matična številka: 3974499000
Kontaktni elektronski naslov: psihoterapija@nevenkapodgornik.si
Kontaktna telefonska številka: +386 40 849 049

Odgovornost upravljavca

Upravljavec odgovarja za delovanje spletne strani in vsebin, ki jih ponuja, razen v primerih višje sile ali drugih vzrokih, na katere upravljavec nima vpliva. Upravljavec se trudi odpravljati tehnične in vsebinske napake hitro z namenom omogočanja nemotene uporabe spletne strani in vsebin uporabnikom.

Upravljavec ne prevzema odgovornosti in uporabnik ne more zahtevati morebitnega povračila škode, ki bi mu lahko iz tega nastala, v naslednjih primerih:

 1. škode, ki jo utrpi uporabnik ob nepravilni uporabi spletnega mesta upravljavca ali ob neupoštevanju teh pravnih pogojev,
 2. slovničnih napak v besedilih,
 3. če spletno mesto ne deluje 24ur/7 dni na teden 100%,
 4. neustreznosti vsebin na spletni strani (vsebine na spletni strani so informativne narave in v nobenem primeru ne morejo nadomestiti mnenj ustreznih strokovnjakov, razen če je to izrecno napisano),
 5. povezav do spletnih mest tretjih oseb (za vsebine na spletnih mestih tretjih, upravljavec ne prevzema odgovornosti, zavezuje pa se, da bo povezave izbiral skrbno).

SOGLAŠANJE S SPLOŠNIMI POGOJI POSLOVANJA

Z uporabo spletnega mesta in storitev oz. produktov, ki so na voljo na spletnem mestu, kupec sprejema pogoje in se jih zavezuje spoštovati.

Upravljavec lahko pogoje uporabe kadarkoli spremeni, tako da spremembe objavi na tej strani. O spremembi ni dolžan izrecno obvestiti uporabnikov portala.

V primeru, da uporabnik nadaljuje z uporabo spletnega mesta, se šteje, da s spremembami pogojev uporabe soglaša, zato se priporoča, da pogoje uporabe redno spremlja.

Če se s pogoji uporabe uporabnik ne strinja, naj spletno mesto nemudoma zapusti spletno mesto.

Uporabnik se zaveže, da bo spletno mesto uporabljal zakonito, v skladu z njenim namenom.

PRAVICA INTELEKTUALNE LASTNINE

Ponudnik je lastnik ali uradni pooblaščeni posrednik pri vseh produktih, ki se nahajajo na strani nevenkapodgornik.si.

Celotna vsebina spletnega mesta, ne glede na obliko, je z zapisom zaščitena z avtorskimi pravicami. Nosilec vseh avtorskih pravic je upravljavec spletne strani.

Za nastale poškodbe lastnine oziroma predmetov Zasebna psihoterapevtska praksa Dr. Nevenka Podgornik s.p. ne odgovarja. Vsi programi se izvajajo na lastno odgovornost.

RAZLIČNE KATEGORIJE in ODGOVORNOST

S klikom na gumb ODDAJ NAROČILO uporabnik potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom prodajno – plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da je bil na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. V vsakem primeru kupec prejme takoj ali najkasneje v nekaj urah tudi potrditev naročila po elektronski pošti. Če potrditve naročila ne prejmete, naj prosimo kupec pošljeite e-mail na
psihoterapija@nevenkapodgornik.si

PODROBNEJŠI PODATKI O IZDELKIH

Do podrobnejših podatkov o izdelku lahko kupec pride s klikom na ime izdelka ali na fotografijo. Po kliku se odpre stran izdelka. Vsak izdelek je predstavljen s fotografijo ali shemo, točnim nazivom, podrobnim opisom, cenami, popusti … Slike so simbolične.

CENE IN AŽURNOST PODATKOV

Vse cene v spletni trgovini so navedene v EUR in vsebujejo predpisani DDV. Cene ne vsebujejo stroškov pošiljanja.

DOBAVNI ROKI

Dobava blaga je 1-5 delovnih dni. V kolikor blaga v trenutku vašega naročila ne bi imeli na zalogi, bomo uporabniku rok dobave sporočili v odgovoru na njegovo naročilo.

POSTOPEK NAKUPA

Naročilo in postopek naročila

Kupec izbere željen izdelek s klikom na ikono NAROČI. Izdelke lahko išče po kategorijah, ki so navedene na vstopni strani v trgovino; nato pa mu izbor izdelkov olajša brskanje po lastnostih izdelkov. Ko kupec hoče pregledati košarico ali zaključiti nakup, klikne na ikono KOŠARICA. Na spletni strani nakupovalne košarice so kupcu prikazani izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Nakupovalni košarici iz kategorije super hrana se ne seštevajo z ostalimi kategorijami. Tukaj lahko spremeni količino izbranih izdelkov, lahko pa jih brez težav tudi odstrani s klikom na ikono ODSTRANI ob izdelku, ki ga želi odstraniti. Ko konča z nakupovanjem, klikne na ikono NAROČITE IZBRANE IZDELKE. S klikom na to ikono se prikaže obrazec za naročilo, na katerem izpolni potrebne podatke in izbere način plačila. Pri določenih izdelkih je način plačila vnaprej določen. Pod izbranimi izdelki je naveden strošek dostave ter celoten strošek nakupa. Ko je obrazec izpolnjen izbere ikono ODDAJ NAROČILO. Nakup je zaključen.

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, s tem je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tej stopnji ima kupec možnost preklicati naročilo preko elektronske pošte. Napake, popravke ali dodatke k naročilu nam lahko sporočite po elektronski pošti na naslov psihoterapija@nevenkapodgornik.si. Upoštevali bomo vse vaše pripombe, napake ali popravke. V primeru uspešno oddanega naročila prejmete potrditveni e-mail na vaš elektronski naslov. Če obvestila ne prejmete, pomeni da je prišlo bodisi do tehnične napake,, ali napačno vnešenih podatkov. Postopek lahko ponovite,, ali pa nas kontaktirate za pomoč.

Potrditev naročila

Po preteku dveh ur od sprejema naročila v čakalno vrsto, vendar največ v 72 urah (v delovnih dneh), ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti ali telefonu o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji sklenjena.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 1. z nakazilom na račun ponudnika po izdanem predračunu
 2. s plačilno kartico za plačevanje preko spleta

Ponudnik kupcu izda račun z razčlenjenimi stroški. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (https://nevenkapodgornik.si/moj-racun/).

Naročene izdelke bomo odpremili po uspešno opravljenem plačilu na naš TRR. V kolikor v 72 urah od izdanega e-poštnega sporočila “predračun” ne bomo prejeli potrdila o vašem plačilu, bo vaš nakup zavrnjen.
Prosimo, da kupec počaka z izvedbo plačila, dokler ne prejme informativnega pregleda nakupa, saj ne moremo zagotoviti, da bomo plačano blago lahko dobavili v želenem roku. Kupec naj počaka na naš kontakt, kjer mu bomo poslali točne informacije o stanju zaloge blaga in roku dobave.

Promocijska koda

Promocijska koda prinaša različne ugodnosti (popusti na izdelke, brezplačna poštnina…) pri nakupu in je časovno omejena. Aktivno promocijsko kodo objavi ponudnik na način, ki odgovarja namenu marketinške akcije ponudnika. Ponudnik ne zagotavlja, da v času nakupa obstaja aktivna promocijska koda.

Kako uporabim promocijsko kodo (kupon)?

Promocijska koda je alfanumerični niz znakov, ki se jo kot prijavljen uporabnik vnese na strani “Košarica” pod opcijo “Želim uporabiti kodo kupona”. Po kliku na omenjeno opcijo se uporabniku odpre polje “Vpišite kodo kupona”, kamor vnese alfanumerični niz znakov. Za tem se s klikom na “Uporabite kupon” v sistemu samodejno aktivira kuponu pripisana ugodnost in v košarici izdelkov postane razvidno, da je kupon bil aktiviran.

Odprema blaga

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V primeru, da se rok dostave nepričakovano podaljša, se kupca obvesti preko telefona ali e-pošte.

Dostava na naslov kupca

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije. Strošek dostave se prikaže v nakupovalni košarici in se prišteje k skupnim stroškom nakupa in je prikazan tudi na računu, ki ga kupec prejme z naročenim blagom. Znesek dostave se obračunava po dejanskih stroških cenika Pošte Slovenije. Ob dostavi blaga prejme kupec račun v elektronski obliki z vsemi potrebnimi podatki.

Čas dostave

Ker skoraj vse artikle v ponudbi dobavljamo iz zaloge, bo kupec večino tako oddanih naročil prejeli že v naslednjih 3-10 dneh. Pošta Slovenije sicer zagotavlja dostavo po vsej Sloveniji v najkasneje 3 delovnih dneh, odvisno od kraja vaše pošte. Če kupec meni, da njegovo naročilo zamuja z dostavo, naj nas o tem takoj obvesti na psihoterapija@nevenkapodgornik.si ali nas pokliče na 040 849 049 in potrudili se bomo, da bo v najkrajšem možnem času prejel naročeno blago. Če kupec potrebuje artikel nujno do določenega datuma, svetujemo, da naročilo oddate dovolj zgodaj, v komentar pa dopišete, da gre za nujno dostavo, saj ga tako ob morebitnih zapletih lahko takoj kontaktiramo.

Vračila

Za online produkte vračil ne upoštevamo.

Če pa kupec ob prevzemu fizične pošiljke opazi, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, naj o tem obvesti te podjetje Zasebna psihoterapevtska praksa Dr. Nevenka Podgornik, s.p., najkasneje v roku treh dni po prejemu pošiljke, na naslov psihoterapija@nevenkapodgornik.si.

Splošni pogoji so bili nazadnje spremenjeni 13.11.2023.